Moštárna

Moštárna

Moštování ovoce

Nabízíme moštování profesionální technologií od firmy Biopress, která disponuje výkonem moštování 800kg/hod.

Toto zařízení se skládá z:

– Vyklápěče palet: kapacita 400 kg, vhodné pro palety 1,2 x 1x 0,8 m

– Prací kartáčové myčky s tryskami

– Drtiče ovoce: kapacita 1000 kg/hod

– Lisy ovoce: kapacita 800 kg/hod

Pasterizace

Pasterizace je proces, při kterém dojde k šetrnému zneškodnění choroboplodných zárodků ve výsledném moštu zahřátím na 82 st Celsia. Při ošetření je zachována většina vitamínů a zdraví prospěšných látek z moštovaného ovoce a zeleniny.

Průtokový paster: kapacita 250 l/hod

Balení / Plnění

Výsledný mošt lze plnit do tzv. Bag in Boxů (plastových vaků v papírové krabici) nebo lahvovat.

Plnění a pasterizace do lahví dle dohody

Ceník

Cena moštování vlastního ovoce7 Kč/l bez DPH
Cena pasterizace s plněním do BiB6 Kč/l bez DPH
BiB obal 5 l20 Kč bez DPH
BiB krabice 5 l15 Kč bez DPH
BiB obal 10 l25 Kč bez DPH
BiB krabice 10 l25 Kč bez DPH

BiB = Bag-in-box – typ balení.

Ceník

Cena hostování vlastního ovoce 7 Kč/l bez DPH
Cena pasterizace s plněním do BiB 6 Kč/l bez DPH
BiB obal 5 l 20 Kč bez DPH
BiB krabice 5 l 15 Kč bez DPH
BiB obal 10 l 25 Kč bez DPH
BiB krabice 10 l 25 Kč bez DPH
BiB = Bag-in-box – typ balení.
 

V případě zájmu je možné dodat do moštovaného ovoce vaši řepu, mrkev, celer, případně bobuloviny.

Mošt je možné nechat sedimentovat v sedimentační nádrži a úplně, nebo jen částečně zbavit mošt kalu.

Moštování provádíme po objednání, je nezbytné provést rezervaci předem.

Minimální množství dodaného ovoce na moštování je 100kg.